Boka plats till simskola eller annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap

Allmänna råd gällande Coronaviruset (COVID-19)

Örebro Simallians får med anledning av coronaviruset (COVID-19) frågor om förhållningssätt på vår verksamhet och kommande planerade tävlingar och läger.

 

Med anledning av händelseutvecklingen för Corona-viruset vill vi förtydliga att Örebro Simallians följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Vi följer såklart eventuella nya rekommendationer om förhållningssätt.

 

 

Allmänna råd att tänka på i samband med simskola och träning/tävling:

  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan undervisning/träningen.
  • Om möjligt duscha hemma efter träning/undervisning, annars tänk på att inte duscha längre än nödvändigt, så att det inte uppstår köbildning vid duscharna. 
  • Är man sjuk, eller känner nån minsta symtom ska man stanna hemma och avstå från undervisningen/träningen.
Wadköpingsdoppet
Nu är inbjudan publicerad
2022-08-03 09:10, Wadköpingsdoppet

Nu har vi äntligen publicerat årets inbjudan till Wadköpingsdoppet som simmas den 24-25 september. 

Några nyheter finner ni gällande parasimmare och D-klassen.

Inbjudan

 

Varmt välkomna till Örebro och Wadköpingsdoppet!

Startsida Konstsim
Träna konstsim bland svenska mästare
2022-07-07 15:00, Startsida Konstsim

Vet man någon eller har man själv instresse av vatten, akrobatik och dans. Då kanske konstsim är något för just dig? 

 

In och anmäl er på bokningssidan där två nybörjargrupper i konstsim ligger ute. 

https://sportadmin.se/book/?F=71AEEDB9-0B12-4D99-BDA4-E1F24141A4DC

 

Hoppas vi ses efter sommaren!!

 

 

Startsida Konstsim
Ännu ett framgångsrikt mästerskap med Konstsimmet
2022-06-22 19:07, Startsida Konstsim
Konstsimmetstrupp på Senior- och Junior mästerskapet 2022.

Ännu en framgångsrik tävlingshelg med konstsimmet.

Helgen 10–12 juni gick svenska mästerskapen 2022 av stapeln i Stockholm, Täby. På tävlingen deltog 20 aktiva från Ösa i Junior och Senior delen. Helgen bjöd på fantastiska prestationer och otrolig samanhållning.

 

Det blev medaljregn över Ösa med totalt 13 medaljer under helgen.

 

Kombination med mardrömstema tog hem Guldet i SM/JSM. I kombinationen simmade Ebba Nilsson, Ida Nilsson, Amanda Adolfsson, Embla von Beckerath, Filippa Speychal, Danai Syriopoulou, Klara Pettersson, Sofia Golovin, Tuva Karlsson, Maria Gerasimova och Anny Willhelmsson.

 

Kombinationen med Girl power tema tog hem en fin femte plats med deras simmning. I kombinationen simmade Edith Hagström, Irma Hillius, Stella Lindgren, Renée Eriksson, Lowa Gunnarsson, Iza Haglund, Alva Århammar och Agnes Johansson.

 

Fria laget med viking tema tog hem Guldet i SM och JSM. I laget simmade Ebba Nilsson, Ida Nilsson, Amanda Adolfsson, Embla von Beckerath, Filippa Speychal, Danai Syriopoulou och Klara Pettersson.

 

Fria laget med Jazz tema tog hem Bronset i JSM. I laget simmade Sofia Golovin, Tuva Karlsson, Maria Gerasimova, Anny Willhelmsson, Edith Hagström, Irma Hillius, Maria Praporshikova och Stella Lindgren.

 

Fria laget med Jazz tema placerade sig på den fin femte plats. I laget simmade Renée Eriksson, Lowa Gunnarsson, Iza Haglund, Alva Århammar och Agnes Johansson.

 

Tekniska laget med boxningstema tog hem silvret på JSM med endast 0,2 poäng bakom första platsen. I laget simmade Ebba Nilsson, Ida Nilsson, Amanda Adolfsson, Embla von Beckerath, Filippa Speychal, Danai Syriopoulou och Klara Pettersson.

 

Tekniska laget med technotema tog hem bronset på JSM. I laget simmade Edith Hagström, Irma Hillius, Stella Lindgren, Renée Eriksson, Lowa Gunnarsson, Iza Haglund, Alva Århammar och Agnes Johansson.

 

Filippa Speychal och Danai Syriopoulou tog hem guldet i tekniskt par på JSM.

Filippa Speychal och Danai Syriopoulou tog hem silvret i fritt par på JSM och bronset på SM.

Danai Syriopoulou tog hem guldet i tekniskt solo på JSM.

Amanda Adolfsson tog hem bronset i tekniskt solo på JSM.

Danai Syriopoulou tog hem silvret i fritt solo på JSM och bronset på SM.

 

Tränare med denna helg var Agnes Gustavsson och Hanna Svensson.

 

Vi tränar är stolta och fyllda med energi efter denna säsong av tävlingar! Det har varit underbart att äntligen få tävla både inbjudningstävlingar och mästerskap denna vår.  

 

Sommarhälsning från Örebro Simallians
2022-06-17 10:17

Vilken vår vi haft, äntligen släppte pandemin greppet och vi har kunnat köra på för fullt.

 

Det har verkligen varit för fullt, vi har varit på tävlingar, matcher i vattenpolo har spelats, 2 mästerskap i konstsim har redan avklarats med en massa medaljer och fina prestationer; bland annat 2 SM-guld, det har slagits klubbrekord i simning, vi har hunnit med lägerdagar och en massa gruppaktiviteter har genomförts, dessutom har massor av glada barn lärt sig simma. En ovärderlig insats för folkhälsan! Tack alla medlemmar för allt!

 

Innan vi helt släpper och tar en välbehövlig vila kommer vi att hinna med en sommaravslutning i Sörbybacken, simhoppet åker på tävling, Nordiska Mästerskapen i konstsim ska avgöras, SM/JSM och Para-SM ska simmas, Special Olympics i Malmö, NUSS ska simmas, Sum-Sim (Svenska Ungdomsmästerskapen) avgörs och EJM (Europamästerskapen för juniorer) i konstsim med 2 deltagare från ÖSA simmas i Spanien.

 

Det som inte syns är att vi jobbar med alla träningstider för hösten, så det ska bli så bra som möjligt, för alla, vi har heller inte gett upp tanken om ett nytt simidrottshus samt mycket mera.

 

Åter igen stort tack till alla medlemmar, utan er, ingen förening! Dock vill vi rikta ett extra stort TACK till alla de som lägger ner ideella timmar för att utveckla föreningen, vi är er ytterst tacksamma!

Startsida Konstsim
Kämpaglöd och medaljregn för konstsimmet på årets USM
2022-06-04 12:30, Startsida Konstsim
Ösas trupp på Svenska ungdoms mästerkapen i konstsim 2022.

Under svenska ungdomsmästerskapen som pågick den 27–29 maj på Eriksdalsbdet i Stockholm visade ÖSA konstsims aktiva framfötterna bland konstsimssverige. ÖSAs trupp bestod av 24 aktiva i åldrarna 13-18 samt tre tränare.

 

Helgen visade på fantastiska resultat och en bred utveckling bland truppens alla aktiva. Totalt kammade ÖSA hem två guld, nio silver och två bronsmedaljer hem till Örebro.

 

Guld i både fritt och tekniskt lag för våra juniorer. Tjejerna tog även hem två silver till laget i den internationella delen. Där simmade Embla von Beckerath, Ebba Nilsson, Ida Nilsson, Amanda Adolfsson, Filippa Speychal, Klara Pettersson och Danai Syriopuolou.

I junior klassen för fritt lag tog även Renée Eriksson, Lowa Gunnarsson, Agnes Johansson, Alva Århammar hem silvermedaljen. I det tekniska laget blev det en fin bronsplacering för Renée Eriksson, Lowa Gunnarsson, Agnes Johansson, Alva Århammar, Irma Hillius, Stella Lindgren och Edith Hagström.

 

Silver blev det till en av våra kombinationer i den svenska men även internationella delen av detta USM. I kombinationen simmade Embla von Beckerath, Ebba Nilsson, Ida Nilsson, Amanda Adolfsson, Filippa Speychal, Klara Pettersson, Danai Syriopoulou, Sofia Golovin, Tuva Karlsson, Maria Gerasimova och Anny Wilhelmsson.

Klubbens andra kombination hamnade på en femte plats efter en fin och väl genomförd simning. I kombinationen simmade Renée Eriksson, Lowa Gunnarsson, Agnes Johansson, Alva Århammar, Irma Hillius, Stella Lindgren och Edith Hagström.

 

Ännu ett silver blev det för en av Ösas B-lag. Där simmade Maria Gerasimova, Tuva Karlsson, Anny Wilhelmsson, Irma Hillius, Maria Praporshchikova, Stella Lindgren, Edith Hagström och Sofia Golovin.

Vårt andra B-lag hamnade på en fin fjärde plats efter deras fantastiska simning. I laget simmade Alva Kagerup, My Sundman, Esther Cederlind, Julia Golovin och Hedvig Ekman.

 

Även i den individuella program delen kammade Ösa hem fina placeringar under helgen.

 

I junior klassen tog Filippa Speychal och Danai Syriopoulou hem silvermedaljen i både tekniskt och fritt par, tätt följt av Ebba och Ida Nilsson som tog hem bronsmedaljen med sitt fria par. Efter väl genomförda simningar hamande Renée Eriksson och Lowa Gunnarsson femte plats i tekniska paret och en åttonde plats i fria paret.

I solo klassen tog Danai Syriopoulou hem silvermedaljen i både det tekniska och fria programmet. Amanda Adolfsson hamnade på en femte plats i sitt fria solo och en fjärde plats i sitt tekniska solo. Klara Pettersson hamnade på en åttonde plats i sitt fria solo och en femte plats i sitt tekniska solo. Agnes Johansson hamnade på en nionde plats med sitt fria solo.

 

I B-klassen placerade sig Maria Gerasimova och Tuva Karlsson på en fin femte plats, tätt följt av Anny Wilhelmsson och Sofia Golovin på en sjätte plats i paren. I solo grenen placerade sig Sofia Golovin på en femte plats, Tuva Karlsson på en sjätte plats, Maria Gerasimova på en sjunde plats och Anny Wilhelmsson på en tionde plats.

 

Man kan inte vara annat än stolt som tränar efter en sådan helg tillsammans. Alltid lika fantastiskt att se Ösas gemenskap och kämpaglöd på tävlingarna. Bilder och videos från helgen finns att hitta på våran instagram @osasynchro. 

 

Nu taggar vi upp inför JSM och SM som går av stapeln nästa helg på Tibblebadet i Stockholm, Täby. Truppen består av totalt 21 aktiva och 2 tränare som ännu en gång är redo att visa framfötterna i konstsimssverige!!

 

Nyheter från vår verksamhet
Wadköpingsdoppet, 03/08 09:10 
Startsida Konstsim, 07/07 15:00 
Startsida Simskola, 01/05 08:20 
 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners