Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Öppet vatten

Öppet vatten
Open Water simning ger dig frihet att simma i en naturlig miljö och samtidigt utvecklar du din kondition och din hälsa förbättras. Att simma och träna i grupp är mycket roligare än att simma själv och är dessutom sporrande och en social upplevelse. Det är även ett bra sätt att få nya vänner och ha kul i naturen. 

Förutom detta blir du också bättre förberedd på att simma i klunga och kan fokusera på rätt saker när det sen är dags för en eventuell tävling.

Vår träning passar olika färdighetsnivåer som t ex Vansbrosimmare/Open Water simmare, SwimRunners och triathleter. Träningen riktar sig till såväl motionärer som elitidrottare. Deltagarna delas upp i grupper efter färdighet vilket gör att din träning anpassas efter just din färdighet och du tränar med likasinnade.

Fina resultat i Filipstad
2020-07-26 15:07
Igår lördag avgjordes Ferlindoppet i Filipstad. 
Peter Norrmén och Andreas Rilvén var klubbens representanter på plats och de placerade sig på en fin 6:e och 8:e plats när man simmade den 1300 meter långa banan. 


Grattis till er! 
Anton Wallin 3:a i OWT
2019-08-30 12:10
3:a från höger Anton Wallin
Nu i helgen avgjordes Open Water Trophy i Malmö hamn.
ÖSA:s Anton Wallin var på plats och simmade in på en tredje plats, vilket det även blev i den totala sammanställningen av "serien". 
1 guld och 4 silver till ÖSA, när SM i Öppet vatten avgjordes.
2018-08-20
ÖSAs deltagare på SM i Öppet vatten
Under söndagen avgjordes SM i Öppet vatten i Delsjön, Göteborg. 
ÖSA hade 6 deltagare på plats som tog totalt 5 medaljer, varav 1 guld och 4 silver. 
3 silver till ÖSA på SM i öppet vatten!
2017-07-14 09:21
Starten för Mastersklasserna.
Under SM-veckan i Borås korades Svenska mästare i drygt 50 idrotter. En av dessa idrotter var simning i öppet vatten och ÖSA hade 5 deltagare på plats. 
Guld och silver på SM i öppet vatten
2016-07-11 23:47
Marie Dasler, Sofia Bergqvist, Lisa Hjalmarsson och Anton Wallin
SM i öppet vatten avgjordes idag måndag den 11/7 i Norrköping. Simmade gjorde man i centrum i Motala ström och strömt var det! 

ÖSA hade fyra deltagare med och samtliga simmade riktigt bra! 
Lisa Hjalmarsson simmandes i klass 35-39 tog ett fint guld, Marie Dasler i klass 45-49 silver, Anton Wallin simmade SUM-SIM i klass 16-17 år kom på en fin 10:e plats. Samtliga simmade 2500 meter. Sofia Bergqvist simmade 5000 meter på SM och kom på 6:e plats.

Masters och SUM-SIM simmade 2500 meter på en bana som simmades två varv. Banan inleddes med en sträcka uppströms för att sen simma medströms för att sen åter igen simma uppströms. Rundning av bojarna såg spännande ut, för kom man lite fel fick man kämpa uppströms för att inte missa rundningen! 

SM som hade en bansträckning på 5000 meter simmade en bana på 5 varv som liknade ovan nämnda bana, men varven var något kortare. Även här var rundning av bojarna vid uppströms klurigt och man såg många olika varianter och de som simmade en något längre sträcka för att sen få hjälp av strömmen lyckades lite bättre och kunde sen runda bojarna utan större problem. Uppgörelsen bland herrarna var riktigt spännande och avgjordes på sista armtaget. 

Nästa år avgörs SM i Borås och då hoppas vi på fler deltagare från ÖSA och lika spännande tävlingar.

Fler bilder finner ni i bildgalleriet och på simförbundets hemsida kan ni läsa mer om tävlingarna och läsa resultaten.  
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners