Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Om Föreningen

Om Örebro Simallians

Örebro Simallians bildades den 3 december 1980 av Karlslunds IF/Simning och Örebro Simsällskap. Under en lång tid hade medlemmar inom de båda föreningarna ansett att de behövde samarbeta på ett högre plan än tidigare.

 

De första åren var det enbart elitsimningen som fanns inom föreningen, men efter 1994 överfördes all verksamhet till ÖSA från moderföreningarna. År 2004 tog ÖSA steget att bli en självständig förening gentemot sina moderföreningar. Samma år ansökte föreningen om medlemskap inom Karlslunds IF och är sedan dess en av medlemmarna i Karlslunds IF.

 

Det är viktigt att vi kommer ihåg att simningen i Örebro har en stark tradition sedan år 1864 då Örebro Simsällskap bildades och år 1923 då Karlslunds IF/Simning bildades. För att kunna förstå vår samtid och framtid måste vi känna till och förstå vår historia.

 

Stadgar

Policys

Nedan finner ni Örebro Simallians olika policys och handlingsplaner:
 
Örebro Simallians kommittéer

I Örebro Simallians finns det 4 kommittéer.

  • Simning
  • Konstsim
  • Simhopp
  • Parasim

Ansvarsområdena för dessa finns att läsa HÄR

 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners