Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Parasimning

Välkommen till ÖSAs Parasimsektion

Vi i ÖSAs parasimsektion har i många år varit en framgångsrik sektion inom föreningen, vi har och har haft många meriterade simmare under åren. Vi är för närvarande den enda simklubben i Örebro län som bedriver träning från nybörjare till elitnivå för funktionshindrade. Vår verksamhet består idag av simträning på flera olika nivåer för funktionshindrade barn och ungdomar.

 

Vi har en åldersfördelning på våra simmare mellan 6 år och 30 år, men åldern spelar ingen roll. Simmarna har många olika slags handikapp. Eftersom spridningen på ålder och handikapp är så stor så är all träning mycket individualiserad. Det är ett härligt och positivt gäng som peppar och stöttar varandra. De äldre simmarna blir naturligtvis förebilder för de yngre.

 

Har du någon form av funktionsnedsättning/skada och känner att du inte vill eller har möjlighet att simma med de andra grupperna i ÖSA eller i andra klubbar i länet? Vill du vill vara med i ett sammanhang där du träffar andra som som också en funktionsnedsättning, träffa ledare som kan simning och som är utbildade och har erfarenhet som ledare för barn och ungdomar som har olika funktionsnedsättningar? Vill du komma till träningen och veta att alla kan ditt namn och att du är saknad om du är borta från någon träning någon gång. Då kanske någon av våra grupper i parasimsektionen är något för dig?!


Vi tränar främst på Hagabadet på tisdagar kl. 17-18.

Örebro Simallians deltar i Malmö Open 2019 - The European Parasport Games
2019-02-05 08:39
Till helgen 7-10 februari deltar ca 2000 idrottare från 22 olika länder i 13 olika idrotter för personer med funktionsnedsättning i tävlingen Malmö Open.

ÖSA har 4 representanter på plats (Albin Oskarsson, Anton Daggert, Lisa Ekstrand och Rebecca Löf). Vi ser fram emot snabba simningar och en rolig helg. 

För att följa oss och våra resultat vänligen kolla in: www.malmo-open.comwww.facebook.com/malmo.open, Apple&Android APP Malmo Open, @malmop (instagram) #malmoopen”
Vi kan nu erbjuda en ny grupp - Bläckfisken!
2018-12-12 14:42
Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda en alldeles ny grupp på Eyrabadet. 
Bläckfisken är till för barn med olika funktionsnedsättningar, Vi hoppas att kunna lära ut vattenvana genom glädje och lek!

Små grupper, trygga ledare, varmt vatten och stort fokus på barnets egna förmåga. 

Alla barn mellan 4-10 år är välkomna!

Boka er plats HÄR 
Om ni har frågor kan ni kontakta Michelle Asprou Forsberg, michelle@osasim.se
Nya Svenska Rekord av ÖSAs Parasimmare
2018-08-13 11:33
Izabelle, Anton och Albin med nya svenska rekord!
Under SM-veckan i Landskrona 2018 slog det 3 nya svenska rekord satta av 2 av ÖSAs Parasimmare. 
SM/para-SM/JSM i simning 30/6-4/7 2017
2017-06-26 13:20
Nu på fredag den 30/6 startar årets upplaga av SM. Detta år avgörs det i Borås tillsammans med "frisksimmare" och det ska bli mycket spännande. 
ÖSA har 4 stycken parasimmare kvalade till tävlingarna (Anton Daggert, Albin Oskarsson, Rebecca Löf och Izabell Hocanin).
SSS Cup i Södertälje
2015-11-29 23:11
Rebecca och Lisa
I lördags eftermiddag (28/11) simmades SSS Cup i Södertälje och på plats från ÖSA var Lisa Ekstrand och Rebecca Löf. 

För Lisa var detta hennes första "riktiga" tävling och hon gjorde det riktigt bra. För varje lopp hon gjorde simmade hon bättre och bättre och hon var väldigt nära att få med sig en medalj hem.
Rebecca hade en tuff eftermiddag med 5 lopp, men det stoppade inte henne att slå personligt rekord på alla loppen. Förutom de personliga rekorden blev det även 3 medaljer (2 silver och ett brons).

Alla resultat finner ni HÄR
Kommande aktiviteter
Träning, Hagabadet, 30/04 17:00
Träning, Hagabadet, 30/04 17:00
Träning, Hagabadet, 07/05 17:00
Träning, Hagabadet, 07/05 17:00
Träning, Hagabadet, 14/05 17:00
Träning, Hagabadet, 14/05 17:00
Nyheter från föreningen
 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners