Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Parasimning

Välkommen till ÖSAs Parasimsektion

Vi i ÖSAs parasimsektion har i många år varit en framgångsrik sektion inom föreningen, vi har och har haft många meriterade simmare under åren. Vi är för närvarande den enda simklubben i Örebro län som bedriver träning från nybörjare till elitnivå för funktionshindrade. Vår verksamhet består idag av simträning på flera olika nivåer för funktionshindrade barn och ungdomar.

 

Vi har en åldersfördelning på våra simmare mellan 6 år och 30 år, men åldern spelar ingen roll. Simmarna har många olika slags handikapp. Eftersom spridningen på ålder och handikapp är så stor så är all träning mycket individualiserad. Det är ett härligt och positivt gäng som peppar och stöttar varandra. De äldre simmarna blir naturligtvis förebilder för de yngre.

 

Har du någon form av funktionsnedsättning/skada och känner att du inte vill eller har möjlighet att simma med de andra grupperna i ÖSA eller i andra klubbar i länet? Vill du vill vara med i ett sammanhang där du träffar andra som som också en funktionsnedsättning, träffa ledare som kan simning och som är utbildade och har erfarenhet som ledare för barn och ungdomar som har olika funktionsnedsättningar? Vill du komma till träningen och veta att alla kan ditt namn och att du är saknad om du är borta från någon träning någon gång. Då kanske någon av våra grupper i parasimsektionen är något för dig?!


Vi tränar främst på Hagabadet på tisdagar kl. 17-18.

Testa på Triathlon 21/8
2021-07-07 12:01

Lördagen den 21 augusti kommer vi tillsammans med Svenska Thriathlonförbundet att genomföra en prova på dag. Vi kommer att vara på Varberga/VOX-badet och området runt omkring.

 

Dagen är kostnadsfri, men man behöver ta med sig egna badkläder och cykelhjälm samt kläder för att kunna springa och cykla. Övrig utrustning håller vi med. Har man en favoritcykel hemma, då tar man med den.

Man behöver även boka sig en plats, så att vi vet hur många som kommer samt så att vi kan kontakta alla så vi vet vilka eventuella hjälpmedel man behöver. Jenny@osasim.se

 

 

Vi anpassar simningen, löpningen och cyklingen utifrån varje deltagare, men det är bra om man kan simma ca 25 meter.

 

Vi avslutar med grillning av korv och fika! 

 

Vid frågor kontakta Jenny  

 

RM i Sundsvall, full pott av Lisa!
2019-05-12 22:54
Under helgen 11-12 maj 2019 avgjordes RM i simning i Sundsvall. 
Flertalet klubbar hade kommit till Sundsvall för att vara med på riksmästerskapen detta år och klubbens deltagare Lisa Ekstrand visade framfötterna och slog personliga rekord på samtliga distanser hon ställde upp i samt fick med sig medaljer i alla grenar. 
Framgångar på Malmö Open
2019-02-15 12:03
Den 9-10 februari simmades Malmö Open, en paratävling som lockade simmare från hela Sverige, Danmark, Tyskland, Island och Brasilien.

ÖSA hade 4 representanter på plats i Malmö och alla simmade riktigt bra. Personliga rekord,  ett flertal medaljer och en härlig stämning sammanfattar helgen. 

ÖSA hade följande simmare på plats: Albin Oskarsson, Rebecca Löf, Anton Daggert och Lisa Ekstrand. 

Här finner ni alla resultat

Örebro Simallians deltar i Malmö Open 2019 - The European Parasport Games
2019-02-05 08:39
Till helgen 7-10 februari deltar ca 2000 idrottare från 22 olika länder i 13 olika idrotter för personer med funktionsnedsättning i tävlingen Malmö Open.

ÖSA har 4 representanter på plats (Albin Oskarsson, Anton Daggert, Lisa Ekstrand och Rebecca Löf). Vi ser fram emot snabba simningar och en rolig helg. 

För att följa oss och våra resultat vänligen kolla in: www.malmo-open.comwww.facebook.com/malmo.open, Apple&Android APP Malmo Open, @malmop (instagram) #malmoopen”
Vi kan nu erbjuda en ny grupp - Bläckfisken!
2018-12-12 14:42
Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda en alldeles ny grupp på Eyrabadet. 
Bläckfisken är till för barn med olika funktionsnedsättningar, Vi hoppas att kunna lära ut vattenvana genom glädje och lek!

Små grupper, trygga ledare, varmt vatten och stort fokus på barnets egna förmåga. 

Alla barn mellan 4-10 år är välkomna!

Boka er plats HÄR 
Om ni har frågor kan ni kontakta Michelle Asprou Forsberg, michelle@osasim.se
Kommande aktiviteter
Träning, Hagabadet, 14/02 17:00
Träning, Hagabadet, 14/02 17:00
Träning, Hagabadet, 28/02 17:00
Träning, Hagabadet, 28/02 17:00
Träning, Hagabadet, 07/03 17:00
Träning, Hagabadet, 07/03 17:00
Nyheter från föreningen
 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners