Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap

Föräldrars engagemang

Örebro Simallians framgångar, utveckling, och överlevnad är väldigt beroende av ett ideellt engagemang. Väldigt mycket av detta engagemang kommer förstås från alla föräldrar som har aktiva ungdomar i föreningen. Därför vill vi passa på att ge en liten uppdatering, och till vissa säkert ny information, om hur man kan engagera sig som förälder i Örebro Simallians.

 

Medfinansiering av kostnader

 

För att föreningen ska kunna medfinansiera de aktivas kostnader vid tävlingar eller andra arrangemang ska minst en förälder eller annan vuxen per aktiv:

  • Vara utbildad och hjälpa till som funktionär på våra tävlingar, minst 2 pass/tävling vi arrangerar.
  • Hjälpa till vid gemensamma försäljningar (för simidrottare som tränar minst 2ggr/vecka).
  • Baka 1 ggr/år för försäljning på våra arrangemang
  • Hjälpa till vid arrangemang som till exempel vårfesten och juldoppet.

Information, kallelse, och organisation till ovan nämnda arrangemang skickas i god tid ut från kansliet. 

 

NYHET!

Från hösten 2022 har styrelsen beslutat att alla aktiva som har träning minst 2 ggr/vecka ska sälja Sportlotten, som även inkluderar rabattkuponger. Det är den enda obligatoriska försäljningen för simidrottare under hela året. 

 

Försäljning

 

Under året har vi olika sorters försäljningar som vi önskar att alla hjälper till att sälja, dels för att det hjälper föreningen att hålla nere kostnader, men främst gör vi det för att alla aktiva ska ha möjlighet att tjäna pengar till sitt simmarkonto, för att kunna finansiera kostnader i samband med tex läger och tävlingar. 

 

Sponsorer

 

Det finns också möjlighet att som förälder hjälpa till med att skaffa sponsorer och andra inkomstkällor. Kontakta kansliet om ni önskar få de framtagna foldrarna kopierade till er eller om ni har några frågor. 

 

Simmarkonto

 

Varje aktiv som hjälper till att sälja tex Sportlotten eller andra åtaganden för föreningen får pengar på sitt simmarkonto som kan användas att till exempel betala läger och tävlingar som de aktiva åker på. 

 

Transport till tävlingar (uppdaterad våren 2022)

 

Vid transport till tävlingar är det oftast föräldratransport som gäller. Varje aktiv som åker med i en annan bil betalar 7kr/mil till chauffören. Samling sker alltid vid Gustavsvik om inget annat anges. 


Hör av er

Avslutningsvis uppmuntrar vi alla föräldrar att kontakta oss om ni känner att ni har energi, kvaliteter, eller idéer att bidra med för att göra oss till en ännu bättre förening.  

kansliet@osasim.se 

 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners