Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Simskola

Örebro Simallians Simskola
Örebro Simallians har två olika slags simskolor, periodsimskola och intensivsimskola. Vi arbetar med individuell utveckling samt att barnen känner glädje och gemenskap. Efter simskolan finns möjlighhet att börja i våra simidrottsgrupper som pågår en hel termin istället.
 
  • Periodsimskolan är 8 st tillfällen á 35 min fördelat under 8 veckor. Vi har klädsim och livräddning en gång per kurs. Två kurstillfällen/termin.
  • En veckas intensivsimskola är 5 st tillfällen á 35min fördelat under en vecka. Vi har klädsim och livräddning en gång per kurs. Planerad veckorna 21, 22, 23 och 24 under år 2023.
  • Simidrott, pågår en hel termin. Ett tillfälle á 40 min varje vecka. Antal veckor varierar beroende på vår, höst och lov. 
 
Varje höst och vår finns möjlighet att anmäla sig till 2 perioder. Varje period har simskolegrupperna 1.sköldpaddan, 2.pingvinen och 3.fisken. 
 
Varje vår och hösttermin erbjuder vi gruppen Simidrott, där man utvecklar sin simning (efter att man klarat nivån fisken) och får testa på alla simidrotterna. 
 
 

Våren 2023 simskola period 2 (start vecka 11)

 

Vecka 11 till vecka 13, simlektioner. 
Vecka 14, uppehåll.
Vecka 15 till vecka 19, simlektioner. Klädsim vecka 15.

 

Nästa platssläpp: 

 

Våren 2023 intensivsimskola (start vecka 21, 22, 23, eller 24)

För deltagare i simskolan senaste året öppnar anmälan måndagen den 1 maj kl 10:00 (vecka 18).

För övriga öppnar anmälan måndagen den 8 maj kl 10:00 (vecka 19).

 

 
ALL BOKNING GÖRS VIA VÅR BOKNINGSSIDA
 

Nedanför finner ni information om våra 3 olika simskolegrupper. Det är information om förkunskaper, vad man gör under terminen samt vilka målen är. Efter simskolans information berättar vi om simidrottgrupperna.

 

Vi rekommenderar att ni laddar ner Sportadmin medlemsapp. Där kan ni bland annat se när deltagaren har träning, svara på kallelser, se alla utskick, avgifter samt följa barnets utveckling under utmärkelser.

1.Sköldpaddan

 

Förkunskaper

Vara mogen att vara i bassäng med andra barn och instruktörer utan förälder, annars inga förkunskaper.

Vid behov får en förälder vara med i vattnet under dom första lektionerna. För att barnet lättare ska kunna vara med i vattnet och komma igång med övningarna. Det är viktigt att förälder och simlärare har en dialog innan lektionen börjar. Rekommenderad minimiålder att starta är 4 år. 

Lektionstid
35 minuter på grunt vatten.

Vi tränar på 
I sköldpaddan övar vi vattenvana genom att ha kul i vattnet, doppa, hoppa, glida, flyta, rotera och andas. Vi tränar i horisontellt läge på mage och rygg med och utan flythjälpmedel. Vi övar grundläggande ben- och armrörelser i crawl, ryggcrawl, fjärilsim och bröstsim.

Mål
Flyta 5 sekunder i ryggläge med efterföljande rotation till magläge utan att nudda botten. Behärska grundläggande teknik för ben- och armrörelser i crawl, ryggcrawl, fjärilsim och bröstsim.

Simmärken
Baddaren Grön, Baddaren Blå, Sköldpaddan.

 

Det är vanligt att deltagare ibland behöver gå samma kurs fler gånger.

2.Pingvinen

 

Förkunskaper
Målen i sköldpaddan ska vara uppnådda.

Lektionstid
35 minuter på grunt vatten. Senare under kurser är barnen även på djupt vatten.

Vi tränar på
I Pingvinen övas koordinationen mellan ben- och armrörelser till sammansatt simning i crawl, ryggcrawl, fjärilsim och bröstsim. Övningar för att öka barnets trygghet på grunt vatten. Korta sträckor i både rygg- och magläge för att öka självförtroendet.

Mål
Vattenvana på djupt vatten, hopp, dopp och glida. Lugn simning 10 m både i magläge och ryggläge på djupt vatten, flyta 10 sekunder på djupt vatten, hoppa från kant eller brygga på djupt vatten och lugnt ta sig upp till ytan.

Simmärken
Bläckfisken, Pingvinen Silver, Baddaren Gul, Pingvinen Guld.

 

Det är vanligt att deltagare ibland behöver gå samma kurs fler gånger.

3.Fisken

 

Förkunskaper
Målen i Pingvinen ska vara uppnådda.

Lektionstid

35 minuter på djupt vatten.

Vi tränar på
Övningar för att öka tekniken och tryggheten i crawl, ryggcrawl, fjärilsim och bröstsim. Utveckling av tekniken och tryggheten för att kunna simma, flyta och dyka på djupt vatten.

Mål
På djupt vatten, simma 50 meter valfritt simsätt i magläge och 25 m i ryggläge. Flyta 1 min på djupt vatten samt dyk från kanten på djupt vatten.

Simmärken
Silverfisken, Guldfisken, Järnmärket.

 

Det är vanligt att deltagare ibland behöver gå samma kurs fler gånger.

4.Simidrott

 

Kontakta vår breddansvarige André för intresseanmälan. andre@osasim.se

 

Förkunskaper
Målen i Fisken ska vara uppnådda.

Lektionstid
40 minuter på djupt vatten. 

Vi tränar på 

Framförallt tekniken i simning men med inslag av övningar från dom 3 andra simidrotterna konstsim, simhopp och vattenpolo. 

Mål
Att barnen får grunderna i våra 4 simidrotter, utvecklas, känner glädje och gemenskap. Efter simidrott finns det möjlighet att fortsätta inom en eller flera simidrotter.

Simmärken
Sarahmärket, Simborgarmärket, Vattenprovet.

 

Simkunnighet

Medan barnen utvecklas, känner glädje och gemenskap kommer även simkunnigheten på 200 m. Antingen i simidrottsgruppen eller i någon av våra 4 simidrotter. Det är en livsviktig kunskap.

 

Det är vanligt att deltagare ibland behöver gå samma kurs fler gånger.

Fortsätta med Simidrott
Information till barn som klarat järnmärket, deltagit i våra simidrottgrupper och är intresserade av att fortsätta med en eller flera av våra 4 simidrotter.
 
Följ länken nedanför till sidorna för respektive simidrott eller skicka ett mail till någon av kontaktpersonerna.
 
Konstsim - klicka här
Kontakt - agnes@osasim.se
 
Simhopp - klicka här 
 
Simning - klicka här
Kontakt - andre@osasim.se
 
Vattenpolo - klicka här
Kontakt - jenny@osasim.se
 
 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners