Boka in er till vårens simskola
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Konstsim

Välkomna till Konstsimssidan!
Vi på Örebro Simallians har i dagsläget 9 konstsimsgrupper som är fördelade på 5 olika nivåer. Dessa nivåer bygger på svenska konstsimningens utvecklingstrappa (hittar ni här!). 


Skulle ni vilja prova på konstsim eller boka konstsimslektioner kan ni klicka här! 

Följ oss också på vår Instagram OsasynchroRiksmästerskapen i konstsim 2018
2018-11-25 15:12

Nu i helgen den 24-25 november har riksmästerskapen gått av stapeln i Växjö. Vi hade hela 22 tävlande, vilket gjorde oss till största klubben på tävlingen. Denna tävling är en teknisk tävling, vilket innebär att man endast tävlar i figurer och tekniska program. Vi gjorde mycket bra ifrån oss och tog bland annat hem ett guld och två silver.

I C-figurer hade vi 11 tävlande och för många av dem var det första gången. Anny var bästa ÖSA simmare och placerade sig på en 13e plats. Margarita kom på en 16e plats, Agnes kom på en 18e plats, Lowa på 19e plats, Alva på 22a plats, Maria på 24e plats, Kristina på 25e plats, Reneé på 26e plats, Sofia på 31a plats, Stella på 32a plats och Tuva på 34e plats av 41 startande.

I B-figurer hade vi 9 tävlande. Marfa tog hem guldet, Danai kom på 5e plats, Filippa på 9e plats, Amanda på 10e plats, Embla på 15e plats, Klara på 21a plats, Margarita på 32a plats, Iza på 33e plats och Lowa på 35e plats.

För juniorerna gäller de nya reglerna vilket innebär att de tävlar i tekniska musikprogram. Vårt lag kom på en fin andra plats med bara 0.14 poäng efter vinnarna. Även Agnes och Tyra tog hem silvret i den tekniska partävlingen. I solo placerade sig Mafa på en 4e plats och Agnes på en 8e plats.

Tränarna är mycket nöjda med helgen och ser fram emot att tävlingssäsongen drar igång i februari.


Konstsimsdag
2018-11-02 14:34

Den 20 oktober hade 35 aktiva och 8 tränare en riktigt rolig konstsimsdag ihop. Den började på Gustavsviksbadet där vi hade land med lite rörlighet och vatten med både stafetter och teknikträning. Eftermiddagen spenderades på Boda Borg där vi först fick fylla på med lite energi innan vi i lag fick utmana oss och försöka fixa stämplar i de olika rummen. 

Sveriges största bredd och utvecklingsläger
2018-10-14 09:08

Sveriges största bredd och utvecklingsläger gick även i år av stapeln i Örebro. Helgen den 28-30 september samlades det över 100 konstsimmare och tränare från 7 olika klubbar på Gustavsviksbadet. Det blev en väldig rolig och lärorik träningshelg både för de aktiva men även för tränarna som fick möjlighet att byta erfarenheter med varandra. Ösa hade rekordmånga deltagare och tränare på plats vilket vi tycker är extra skoj.


Samtidigt som lägret bedrevs hade även simförbundet en domarutbildning steg 2 i Örebro. Vi kan glädjande meddela att våra domare, Mariann och Anna gick denna utbildning och till vårens tävlingar får de vara med och döma musikprogram. 

 

Helgen var verkligen uppskattad och vi vill rikta ett extra tack till alla föräldrar som hjälpte till och gjorde helgen möjlig. 

2018-06-29 08:12
Boka här
8 medaljer på SM, JSM & Svenska cupen!
2018-06-28 10:24

Åtta medaljer till konstsimmet under SM, JSM och Svenska Cupen. Helgen den 16-17 juni gick säsongens största tävling på Valhallabadet i Göteborg. Vi hade störst trupp på plats och gjorde ett av de bästa mästerskapen på flera år. Vi tog bland annat hem 6 av 9 möjliga guldmedaljer. Sammanlagt blev det 6 guld, 1 silver och 1 brons samt många fler fina prestationer.


Resultat SM:

Malin Gerdin som ställer upp på sitt sista mästerskap simmar hem en överlägsen seger. Hon genomförde två bra program och bjöd verkligen på underhållning när hon simmade sitt fria program till Marilyn Monroe ”I wanna be loved by you”. Vår kombination gick ut med inställningen att försvara guldet de tog på USM tidigare i år. Vi simmade med samma uppsättning som på USM men flera av de konkurrerande lagen hade plockat in sina seniorer i sina kombinationer.  Tjejerna genomförde en fantastisk bra och stark simning som tränarna var otroligt stolta över. Det var spänning in i det sista och vid prisutdelningen blev det både glädjetjut och glädjetårar när ÖSA ropades upp som svenska mästare i kombination. I kombinationen simmade: Ebba Nilsson, Ida Nilsson, Embla von Beckerath, Danai Syriopoulou, Filippa Speychal, Anna Frännfors, Agnes Gustavsson, Tyra Johansson, Helena Kuksa, Marfa Chragina och Hanna Svensson (reserv).


Resultat JSM:

Vi ställer upp med två lag på Junior SM vilket är fantastiskt roligt. Båda våra lag simmar riktigt bra program. Det blev 1 guld och 1 fjärdeplats för lagen. Laget som simmade hem guldet bestod av: Ebba Nilsson, Ida Nilsson, Embla von Beckerath, Danai Syriopoulou, Agnes Gustavsson, Tyra Johansson, Helena Kuksa och Marfa Chragina. Laget som kom fyra bestod av: Filippa Speychal, Amanda Adolfsson, Klara Pettersson, Hanna Svensson och Alma Karstheden. I solotävlingen hade vi tre startande, Amanda, Agnes och Danai. De kom på en åttonde (Amanda) och nionde (Agnes) respektive en tionde plats (Danai).  I partävlingen placerade sig Anna och Marfa på en andra plats bara 0.3 poäng från guldet. Ebba och Ida kom på en fjärde plats, Agnes och Tyra kom på en sjunde plats, Danai och Filippa kom på en nionde plats.


Resultat Svenska Cupen:

Malin tar hem guldet både i tekniskt solo och solo fritt. I solo fritt kommer även Agnes på en nionde plats, Danai på en tionde plats och Amanda på plats tretton. I paret kommer Anna och Marfa på en tredje plats, Ebba och Ida på en fjärde plats, Danai och Filippa på en nionde plats, Agnes och Tyra på en tionde plats samt Klara och Amanda på en tolfte plats. I lagen fick vi samma placeringar som på JSM, ett guld och en fjärdeplats.


Med som tränare var: Sara Skoogh, Malektha Bahho, Malin Gerdin och Jonas Gerdin. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Örebro Simallians, 12/12 14:30 
Örebro Simallians, 12/12 12:30 
Örebro Simallians, 10/12 14:05 
Örebro Simallians, 26/11 11:38 
Örebro Simallians, 26/11 10:58 
 
Gilla oss på Facebook
Örebro Simallians på Instagram
Ösa Konstsim på Instagram
Stöd ÖSA
Våra arrangemang