Välkommen till konstsimssidan!

Konstsimsläger i Fagersta
2017-09-12 11:24
Under helgen som var hade konstsimmarna ett träningsläger i Fagersta för sin C och D-grupp. Totalt 16 stycken aktiva var med på lägret samt 5 stycken tränare.

För dessa två grupper var det deras första konstsimsläger. Alla hade en rolig helg och lärde sig mycket nya saker och lärde känna varandra bättre.

De anlände i Fagersta i fredags eftermiddag och lämnade på söndags vid lunch. Under dessa dagar hann de med fyra vattenpass, två landpass och även bowling.
Det tränades mycket teknik, stretch, samarbetsövningar samt en hel del lekar.

Bilder från lägret finns inom kort att hitta i konstsimmets bildgalleri.


Austrian open -17
2017-07-08 11:53

Första helgen i juli hade vi tre deltagare på tävlingen Austrian open som gick av stapeln i Wien. Det var 27 klubbar från 13 länder som deltog. Detta var en väldigt stor tävling med över 300 deltagare. Filippa och Danai som debuterade internationellt gjorde bra ifrån sig hela helgen. Vi hade även Malin på plats som representerade Sverige i seniorklassen.


I figursimningen gjorde Danai bland annat ett fantastiskt balettben och placerade sig på en fin 17e plats. Filippa som även hon gjorde bra ifrån sig speciellt i sitt uppskjut kom på en 30e plats. Detta av hela 127 deltagare i denna åldersklassen. Efter figursimningen var det Malins tur att hoppa i vattnet. Hon genomförde sitt tekniska program med bravur och kammade där med hem silvret. Filippa och Danai fortsätter glänsa i paret och kommer på en fantastisk 6e plats av så mycket som 22 st.


Tävlingsdag nummer två drog igång riktigt tidigt på söndagsmorgonen och redan vid åtta simmade Malin sitt fria solo. Hon genomförde ett bra program men var själv inte helt nöjd med prestationen. Hon kom på en 5e plats. Danai gick ut och genomförde en riktigt bra simning och fick de nionde bästa musikpoängen. Tillsammans med figurerna placerade hon sig på en 12e plats av 30 startande. 


Med som tränare var Sara Skoogh och Jonas Gerdin. Susanne Hedlund från Täby var med som domare. 

Agnes deltog på Ungerska öppna
2017-07-06 12:02

Under midsommarhelgen deltog Agnes Gustavsson i tävlingen Ungerska öppna. Det var ett flertal klubbar från hela 7 länder som deltog. Hon som debuterar internationellt i juniorklassen gjorde riktigt bra ifrån sig. Agnes placerade sig på en 54e plats i figurerna samt en 13e plats i solot. Ösas Malin Gerdin var med som tränare både för Agnes men också för landslaget som även de deltog i tävlingen.  

SM, JSM och Svenska cupen
2017-07-06 09:48

Helgen den 17-18 juni gick SM, JSM och Svenska cupen av stapeln i Tibblebadet, Täby. Vi hade fantastiska framgångar och tog bland annat hem 1 SM-guld, 1 SM-silver, 1 JSM-guld och 2 svenska cupen guld! Vi hade även andra fantastiska framföranden och placeringar. Detta visar att vi även detta år är en av de klubbar som fajtas om medaljer på mästerskap. Vi kan även glädjande meddela att vi var klubben som hade flest aktiva kvalade till JSM.


SM: Malin startade med att försvara sitt guld genom att ta hem en överlägsen seger. På söndagen simmade kombinationslaget sin absolut bästa simning och tog hem en silvermedalj. Kombinationslaget bestod av Malin, Anna, Hanna, Agnes, Helena, Tyra, Ebba, Ida, Danai, Filippa samt reserverna Lova och Embla.


JSM: I figursimningen var Anna bästa ösa-simmaren och kammade hem en fin tredje plats. Strax efter kom Lova på en femteplats. Det blev en riktigt spännande lagtävling och det var inte förrän vid prisutdelningen som vi fick reda på att vi kammade hem guldet! I laget simmade Lova, Agnes, Hanna, Helena, Tyra, Anna, Ebba och Ida.

Agnes var vår representant i solo. Tyvärr så blev det lite småmissar i programmet men hon placerade sig på en fin femte plats. I parklassen hade vi tre tävlande par. Alla genomförde sina program riktigt bra. Ebba och Ida placerade sig på en sjätte plats, Agnes och Tyra på en sjunde plats och Tindra och Alma på en elfte plats.


Svenska cupen: Även i svenska cupen hade vi riktigt fina framgångar. Solotävlingen vanns av Malin, Agnes kom 9a, Danai kom 12a, Amanda 19e och Klara på 22a plats. Laget tog även här hem segern. I parklassen kom Ebba och Ida 6a, Tyra och Agnes 7a, Alma och Tindra 11a och Filippa och Danai 14e plats.


Via länken kan ni se fullständigt resultat för tävlingen http://www.svensksimidrott.se/Varagrenar/Konstsim/Nyheter/resultatsmjsmsvenskacupen2017/  


Nu väntar ett välförtjänt sommarlov!

Konstsimmarna fortsätter ta hem medaljer
2017-05-19 11:30
I helgen som var arrangerades Undoms SM i konstsim på Gustavsvik. Ösa hade totalt 16st aktiva på plats som var med och tävlade. Det var en lyckad helg där vi tog hem bland annat tre guld, tre silver och ett brons.

Kombinationen gjorde bra ifrån sig och tog hem silvermedaljen. Bara 0.15 poäng från guldet.

I klass A hade vi Agnes Gustavsson och Florencia Aroca Lopez i solo. Båda genomförde fina program. Agnes knep bronsmedaljen och Florencia på 9e plats.

I klass B-solo hade vi Amanda Adolfsson som simmade sitt bästa solosim någonsin. Hon fick tredje bästa musikpoängen och med figurerna placerade hon sig på åttonde plats.
I B-par simmade Ebba Nilsson och Ida Nilsson ett synkat program och tog hem silvermedaljen. Även Tindra Gustavsson och Alma Karstheden simmade ett bra och starkt progam och hamnade på 7e plats.
Ösas B-lag kammade hem guldmedaljen.

I klass C-solo simmade Danai Syriopoulou ett fint program och tog hem guldmedaljen före klubbkompisen Klara Pettersson som tog hem silvret.
I C-par simmade Danai tillsammans med parkompisen Filippa Speychal hem en säker seger.

I figurer klass C tog Danai hem guldet med Filippa precis bakom som tog silvret.
Även Anna Frännfors körde bra figurer och tog hem silvret i figurer klass B.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Örebro Simallians, 13/09 15:18 
Örebro Simallians, 11/09 13:32 
Örebro Simallians, 01/09 20:06 
Örebro Simallians, 01/09 15:30 
Örebro Simallians, 15/08 17:34 
Örebro Simallians, 15/08 17:22 
 
Gilla oss på Facebook
Våra arrangemang
Våra sponsorer
Övrigt