Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Simskola

Inför kursstart

 

 • Entré

Vid första tillfället på Gustavsvik går ni fram till en representant från ÖSA och kvitterar ut ett armband. På Gustavsvik gäller armbandet som bevis för att ni hör till simskolan. 

  • Samling sker på läktaren, tänk på att hålla avstånd.
  • En vuxen per deltagare får följa med in i simhallen och stannar kvar i simhallen för att kunna möta barnet vid lektionsslut och eventuellt av någon annan anledning under lektionen. Syskon kan vid behov också följa med in i simhallen. Vid första/sista lektion är det också tillåtet med 2 vuxna per deltagare.
  • Ingen fotografering under simlektionerna. Fotografera endast dina egna barn. Undantag om samtycke finns.
  • Medföljande personer till deltagaren i simskolan kan betala entré för motionssimning. Då finns möjlighet att simma på motionsbanorna, som finns bredvid simskolan, medan simlektionen är igång.

 

 • Ombyte och inne i simhallen

Utanför undervisningen, från omklädning till undervisning, ansvarar ni föräldrar för era barn.
Barnen får ej bada innan lektionen, om ni inte har betalat in er privat.
Föräldrarna ansvarar för barnets av- och påklädning, duschning samt följa sitt barn till och från samlingsplatsen i simhallen. 
I undervisningen är barnen själva i vattnet med grupp och instruktörer, föräldrar är inte med i vattnet. 
Duscha utan badkläder med tvål, då undviker man att klor och kemikalier fastnar på kroppen och det blir ett renare badvatten. 
Hjälp simlärarna med att hämta ert barn om hen behöver lämna lektionen för toalettbesök eller annat.

 

 • Tips på klädsel och utrustning

Åtsittande badkläder, undvik lösa badshorts som blir tunga, svåra att flyta och simma i. Sätt upp håret om det är långt, alternativt använd badmössa.

 

 • Undervisning

Föräldrar är välkomna att följa med och lyssna på information som simlärarna ger vid första tillfället. Barnets instruktörer kommer att informera kort om terminen och fråga er om ni har något som de behöver veta om ert barn. Övriga tillfällen sitter föräldrar utanför undervisningen, vänligen respektera att siminstruktörerna vill ge barnen en lugn undervisningsmiljö. Ni ska alltid kunna titta på era barn och barnen se er men en lugn miljö är förutsättning för bra undervisning. Undvik dock att söka kontakt med ert barn för att ge det bästa möjlighet att vara fokuserad i undervisningen. Skulle ditt barn lämna undervisningen, eller om ni hämtar, så se till att siminstruktörerna alltid får den informationen, vi är mycket måna om att ha kontroll över alla barn i gruppen.

Vi bygger på barnens egna balans och att finna trygghet med att vattnet kan bära dem.
Vi uppfostrar inte i simundervisningen utan tar er hjälp om barnen absolut inte vill eller lyssnar på korta instruktioner. Det händer mycket sällan.

Varje simlärare har ansvar för 4 till 6 barn för att skapa ökade möjligheter till individuell utveckling.

 

 • Simmärken

Vi utför tester av simmärken löpande under kursens gång. I Sportadmin Medlems App uppdaterar ledarna regelbundet deltagarnas simmärken/utmärkelser. Grupprekommendationer finne ni vid inloggning på bokningssidan. Simmärkena ska ej sammankopplas med barnets totala utveckling.
Under sista lektionen kommer det vara möjligt att köpa simmärken, de kostar 40kr/st. (med reservation för slutförsäljning).

 

 

 • Viktigt kring anmälningsrutiner

Gå gärna in på hemsidan minst två spridda tillfällen på kursen, all info vi sänder ut läggs även upp på hemsidan.
Alla barn som är aktiva hos oss har en vecka förtur på platserna till nästkommande kurs. Barn utvecklas olika fort och det är viktigt att de hamnar i rätt nivå för att få känna sig trygga och ha kul i simskolan på vägen mot simkunnighet. 

Anmälan sker online, på vår bokningssida.
All information och fakturor kommer ut via gruppmail till er angivna mail, byter ni mailadress uppdaterar ni själva era uppgifter på ert barns konto. 


 

 • Har ni frågor/funderingar?

Vi hänvisar att ni tar kontakt med simskolan@osasim.se, om det inte gäller simutveckling på ert barn och undervisningen som simläraren gärna svarar på.

 

 

 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners