Boka plats till olika grupper i verksamheten - klicka här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Simskola

Örebro Simallians Simskola
Örebro Simallians har två olika slags simskolor, periodsimskola och intensivsimskola. Varje simlärare har ansvar för 4 till 6 barn för att skapa ökade möjligheter till individuell utveckling. Barn i exempelvis sköldpaddan, som klarar målen med avslappnad simning, kan under kursen få möjlighet att börja med övningar i pingvinen. 

  • Periodsimskolan är 9 st tillfällen á 35 min fördelat under 9 veckor. Vi har klädsim och livräddning en gång per kurs. Två kurstillfällen/termin.
  • Intensivsimskolan är planerad under sommaren och består av 9 st tillfällen á 35 min fördelat under 3 veckor. Vi har klädsim och livräddning en gång per kurs (start 2021).
  • En veckas intensivsimskola är 5 st tillfällen á 35min fördelat under en vecka. Vi har klädsim och livräddning en gång per kurs. Planerad under kortare lov.

Varje höst och vår finns möjlighet att anmäla sig till 2 perioder. Varje period har simskolegrupper på grunt till djupt (1.sköldpaddan och 2.pingvinen) och simskolegrupper på djupt vatten (3.fisken och 4.hajen). 


ALL BOKNING GÖRS VIA VÅR BOKNINGSSIDA

Nedanför finner ni information om våra 4 olika simskolegrupper. Det är information om förkunskaper, vad man gör under terminen samt vilka målen är.
1.Sköldpaddan


Förkunskaper

Vara mogen att vara i bassäng med andra barn och instruktörer utan förälder, annars inga förkunskaper.

Lektionstid
35 minuter på grunt vatten.

Vi tränar på 
I sköldpaddan övar vi vattenvana genom att ha kul i vattnet, doppa, hoppa, glida, flyta, rotera och andas. Vi tränar i horisontellt läge på mage och rygg med och utan flythjälpmedel. Vi övar grundläggande ben- och armtag i crawl, ryggcrawl och bröstsim.

Mål
Flyta 5 sekunder i ryggläge med efterföljande rotation till magläge utan att nudda botten. Simma 5 m på grunt utan att nudda botten. Behärska grundläggande teknik för ben- och armtag i crawl, ryggcrawl och bröstsim.

Simmärken
Baddaren Grön, Baddaren Blå, Bläckfisken, Sköldpaddan.

2.Pingvinen


Förkunskaper
Målen i sköldpaddan ska vara uppnådda.

Lektionstid
35 minuter på grunt och djupt vatten.

Vi tränar på
I Pingvinen övas koordinationen mellan ben- och armtag till sammansatt simning i crawl, ryggcrawl och bröstsim. Övningar för att öka barnets trygghet på djupt vatten. Korta sträckor i både rygg- och magläge för att öka självförtroendet.

Mål
10 meter simning i rygg- och magläge på djupt vatten. Flyta 10 sekunder, samt hoppa från kanten på djupt vatten.

Simmärken
Baddaren Gul, Pingvinen Silver, Pingvinen Guld.

3.Fisken


Förkunskaper
Kunna simma 10 meter i rygg- och magläge på djupt vatten. Flyta 10 sekunder, samt hoppa från kant på djupt vatten.

Lektionstid

35 minuter på djupt vatten.

Vi tränar på
Övningar för att öka tekniken och tryggheten i crawl, ryggcrawl och bröstsim. Fortsatt utveckling av att kunna flyta och dyka på djupt vatten.

Mål
25 meter crawl, 25 meter ryggcrawl och 25 meter bröstsim. 50 meter valfritt simsätt samt dyk från kanten.

Simmärken
Silverfisken, Guldfisken, Järnmärket.

4.Hajen


Förkunskaper
Kunna simma 25 meter crawl, ryggcrawl och bröstsim. 50 meter valfritt simsätt samt dyk från kanten.

Lektionstid
35 minuter på djupt vatten.

Vi tränar på 
I Hajen tränas distans med hjälp av delmål, 100, 150 och slutligen 200 meter simning. Fortsatt utveckling av alla 4 simsätten. Övningar som innehåller hopp, dyk och livräddning. När barnen klarat Hajen-nivå definieras de som simkunniga och kan anmäla sig till våra olika simidrotter. 

Mål
200 meter simning, varav 50 meter i ryggläge. 100 meter medley. Hopp eller dyk från 1 meter, simma 12,5 meter i magläge, göra en rotation och simma resterande 12,5 meter i ryggläge. Flyta 1 minut med kläder samt livräddning.

Simmärken
Hajen Brons, Hajen Silver, Hajen Guld, Simborgarmärket, Vattenprovet samt de 4 simsättsmärkena.

Simidrott
För barn som blivit simkunniga finns det möjlighet att börja i våra simidrotter. Det blir då mer träning och kan variera från 1 till flera tillfällen varje vecka.

För er som är intresserade och vill få mer information. Följ länken nedanför till sidorna för respektive simidrott eller skicka ett mail till någon av kontaktpersonerna.

Simning - klicka här
Kontakt - andre@osasim.se

Konstsim - klicka här
Kontakt - agnes@osasim.se

Simhopp - klicka här 

Vattenpolo
Kontakt - jenny@osasim.se

 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners