Boka in er till höstens simskola genom att klicka här
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap

Startsida Konstsim
Ungdoms SM -19
2019-05-21 14:01, Startsida Konstsim
Fina prestationer under helgens ungdoms SM och öppna tävling som gick av stapeln i Eriksdalsbadet, Stockholm. Det var hela 230 konstsimmare från 13 länder som deltog på tävlingen. Vi fick med oss elva medaljer hem men också många fina resultat utöver prispallen.
Stöd Örebro Simallians
2019-05-17 11:39
Du som ibland spelar på Svenska Spel kan nu hjälpa Örebro Simallians genom att alltid gå via Sponsorhuset. Gör du det får Örebro Simallians en kickback på 3% av spelat belopp. Hos Svenska Spel kan du spela på Hockey VM, Allsvenskan och dom stora ligorna ute i Europa. Glöm inte att spela lagom och använd alltid denna länk eller gå via Sponsorhusets App: https://www.sponsorhuset.se/orebrosimallians/butik/svenskaspel
Vårfest 29/5
2019-05-16
Fjolårets pristagare
Varmt välkommen på vårfest för alla våra träningsgrupper inom simhopp, konstsim, vattenpolo och simning på Varbergabadet.

Vi kommer att grilla korv, fika, dela ut utmanarpokaler, leka samt mycket mer! 

Start 17.30 till ca 19

Ta med badkläder! 
Parasimning
RM i Sundsvall, full pott av Lisa!
2019-05-12 22:54, Parasimning
Under helgen 11-12 maj 2019 avgjordes RM i simning i Sundsvall. 
Flertalet klubbar hade kommit till Sundsvall för att vara med på riksmästerskapen detta år och klubbens deltagare Lisa Ekstrand visade framfötterna och slog personliga rekord på samtliga distanser hon ställde upp i samt fick med sig medaljer i alla grenar. 
Örebro Simallians presenterar ny chefstränare
2019-05-07 19:00
Välkommen Peter...
 Till medlemmar i ÖSA

 

 

Vi välkomnar Peter Kördel, ÖSA:s nya Cheftränare 

Vi är mycket glada och nöjda över att nu kunna meddela att rekryteringen av ny cheftränare tillika elittränare för simningen nu är klar. 

Peter Kördel är för många en välkänd tränare i klubben och vi känner att vi har gjort en mycket bra rekrytering. Viktiga egenskaper i rekryteringen har varit kunskap och erfarenhet av simning samt struktur och ledarkvalitet. Vi känner att Peter har dessa egenskaper. 

 

Peter kommer ha det samlade ansvaret för Örebro Simallians simidrott och dess tränare. Han ska leda och driva träningsfrågor och ansvara för att den löpande simverksamheten fungerar efter föreningens mål och då i nära samarbete med övriga tränare och sportchef. Till chefstränarens uppgifter hör också att tillse att samverkan och samordning mellan de olika simgrupperna och tränare fungerar på ett för medlemmarna tillfredsställande sätt.

 

Som elittränare har Peter ansvar för träningen och utvecklingen av ÖSA:s elitgrupp. Men han har också ansvar för den löpande administrationen runt tränarrollen och utvecklingen av ÖSA:s simgrupper. Det innebär att elittränaren ska se till att både aktiva och tränare utvecklas mot mål som ligger både aktiva och ÖSA till gagn i samråd med sportchefen och tränare.


Peter är anställd från och med den 1 augusti men kommer, pga. en planerad semester, vara på plats först någon vecka in i augusti. Fram till dess kommer Peter delvis involveras i sina nya uppgifter men främst träffar ni Peter som vanligt med sin grupp vid bassängkanten.//Mikael Månsson
Verksamhetschef
Örebro Simallians
Presentation av Peter Kördel.

Vem är Peter Kördel?

Jag är 51 år och född i Linköping men flyttade som 13 åring till Örebro 1980.
Idag bor jag i Lillån, Örebro, tillsammans med min fru Ann och våra två barn Daniel och Mathias som blir 15 och 13 år i år.  
 
Stor del av fritiden tillbringat jag i simhallar i egenskap av simtränare i ÖSA där jag varit ledare/tränare i olika omfattning sedan lång tid tillbaka.
Övrig tid gillar jag att spendera på hus och trädgård samt bilsemestrar om somrarna med familjen där Kroatien oftast är målet.
 
Jag tror att mina vänner skulle beskriva mig som glad, positiv, engagerad och envis.
 

Vad har du för bakgrund inom simning?

Jag har arbetat som ledare och tränare i Örebro Simallians sedan 1990. Under åren 1994-2006 hade jag uppdraget som Chefstränare och ansvarig för Elitgruppen. Jag har flera fina minnen av simmare och ledare (en del är ju fortfarande kvar i klubben) från denna period då vi hade framgångar med många mästerskapsmedaljer på SUM-SIM, JSM och SM nivå samt flertalet simmare som representerade svenska landslag från Ungdoms- till Seniorlandslag. Den största framången internationellt hade vi med Annica Löfstedt som simmade startsträckan i laget som på 4x50m fritt tog EM-Guld och slog världsrekord i Valencia år 2000.
 

Vad har du tidigare arbetat med?

Jag har arbetat, och arbetar fortfarande en tid till, inom försäkringsbranschen där jag varit verksam sedan ca 30 år tillbaka och haft ett flertal olika tjänster. I min nuvarande tjänst på Länsförsäkringar, där jag arbetat sedan 2015, är jag Underwriter inom Företagsförsäkring.

 
Hur kommer det sig att du börjar på Örebro Simallaians?

Jag har väl egentligen aldrig slutat med simningen i ÖSA förutom en period efter 2006 då jag lade tränarsysslan på hyllan till förmån för småbarnsår och familjeliv.
Jag har alltid haft ett brinnande intresse för simning. Att få vara med och påverka och följa utveckling av simmare som både idrottare och människor ser jag som en stor förmån och inspirationskälla. Då jag jobbat lite drygt 30 år i försäkringsbranschen och till stora delar parallellt som ledare/tränare på mer eller mindre ideell basis, känner jag det nu otroligt inspirerande med möjligheten och utmaningen att få vara med att utveckla och driva simningen i Örebro framåt på heltid. Att vi har en bra ledar- tränarstruktur på plats, och många talangfulla sim ungdomar i de egna leden, har varit en stor del i mitt beslut att anta utmaningen.

  
När kommer du att finnas på plats och kan börja din nya tjänst?

Jag tillträder tjänsten 1:a augusti vilket är mitt i en sedan länge planerad semester så rent praktiskt börjar jag någon vecka in i augusti.
Fram till dess ska jag arbeta och avsluta snyggt hos min nuvarande arbetsgivare  Länsförsäkringar, men som vanligt hittar ni mig på bassängkanten i arbetet med min
nuvarande sim grupp.
 
 
Med vänlig hälsning
Peter Kördel

Startsida Simning
Blueseventy Sprint Cup 2019
2019-05-06 14:00, Startsida Simning
Söndagen den 5 maj så var 13 simmare från ÖSA i Motala för att delta på blueseventy Sprint Cup 2019.
Nyheter från våra grupper
Startsida Konstsim, 21/05 14:01 
Parasimning, 12/05 22:54 
Startsida Simning, 06/05 14:00 
Startsida Simning, 06/05 12:00 
Startsida Simhopp, 06/05 05-06 
 
Gilla oss på Facebook
Örebro Simallians på Instagram
Ösa Konstsim på Instagram
Stöd ÖSA
Våra arrangemang