Bokning till våra grupper i verksamhet - klicka här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap

Allmänna råd gällande Coronaviruset (COVID-19)
Örebro Simallians får med anledning av coronaviruset (COVID-19) frågor om förhållningssätt på vår verksamhet och kommande planerade tävlingar och läger.


Med anledning av händelseutvecklingen för Corona-viruset vill vi förtydliga att  Örebro Simallians följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Under tisdagen höjdes risknivån för spridning av Corona-viruset inom Sverige till "mycket hög risk". Folkhälsomyndigheten för en dialog med regeringen vad gäller eventuella begränsningar av folksamlingar såsom idrottsevenemang. Vi följer såklart eventuella nya rekommendationer om förhållningssätt.Allmänna råd att tänka på i samband med simskola och träning/tävling:

  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan undervisning/träningen.
  • Om möjligt duscha hemma efter träning/undervisning, annars tänk på att inte duscha längre än nödvändigt, så att det inte uppstår köbildning vid duscharna. 
  • Är man sjuk, eller känner nån minsta symtom så rekommenderar vi att man stannar hemma och avstår från undervisningen/träningen
  • har man frisknat till från sjukdom, avvakta minst 2 dagar innan ni börjar träna igen!
Kansliet - Semesterstängt (v.27-v.31)
2020-07-01 15:55
Från den 1:e juli till den 31:a juli (v.27-v.31) har kansliet semesterstängt och kommer då ej kunna besvara frågor via telefon. Däremot så kan ni mail era frågor till oss, så svarar vi så fort vi kan.

Vi är åter på plats igen måndagen den 3:e augusti (v.32)
Startsida Simning
Fina resultat och medaljer på Riksmästerskapen
2020-07-01, Startsida Simning
Under den gångna helgen simmades del av Riksmästerskapen i Örebro som var en av totalt 47 arrangörer av tävlingen. Tävlingen som simmades i 50 metersbassäng i merparten av arrangerande orter, var ett alternativ till sommarens inställda SM/JSM och SUM-SIM tävlingar pga rådande Coronapandemi.

Ett 40-tal ÖSA-simmare tävlade på Gustavsviksbadet där det slogs många fina personbästaresultat och framskjutna placeringar i Rikssammanslagningen samt två nya klubbrekord.

Totalt blev det 5 medaljer, 4 silver och 1 brons. 
Parasimning
Bläckfisken
2020-06-30 12:09, Parasimning
Anmäl dig till vår grupp Bläckfisken!

På Hagabadet på tisdagar kl. 18.00 - 18.45 erbjuder vi nu simskola för barn med funktionsvariationer, med start den 25/8. 

Vi kommer att testa på vattenpolo, konstsim, simhopp och simning helt på dina egna villkor.
Alla sätt är rätt.

På vår bokningssida finner ni gruppen under "simning". 


Startsida Simhopp
Prova på simhopp?
2020-06-30 00:38, Startsida Simhopp
I augusti startar vi upp nya simhoppsgrupper, men innan du bestämmer dig kan du boka in dig på ett prova på tillfälle.

Vi erbjuder två olika tillfällen att prova på simhopp:
Söndag den 23/8 klockan 17:00-18:00
Tisdag den 25/8 klockan 18:00-19:00

Målet är att starta upp två nya grupper och prova på tillfällena kommer att vara på samma tid och dag som grupperna sen planeras att vara på, med start veckan efter prova på tillfället. 

Anmäl er till prova på tillfället på vår bokningssida 

Förkunskaper: Du ska känna dig bekväm att vara på djupt vatten och kunna simma in till kanten från trampolinen. 
Riksmästerskap i simning på Gustavsvik 27-28 juni 2020
2020-06-26
Med anledning av att SM/Para-SM/JSM och Sum-Sim i sommar blivit inställda har Svenska Simförbundet tagit fram en alternativ tävling, Riksmästerskap i simning.
Tävlingarna simmas hemma i den egna bassängen och resultaten sammanställs på LiveTiming och Riksmästare utses. Våra simmare kommer att tävla nu på lördag och söndag den 27-28 juni, på Gustavsvik.

P.g.a den rådande situationen får endast aktiva simmare, ledare och funktionärer vistas i hallen. Tyvärr är ingen publik tillåten. Vi hänvisar istället till att följa tävlingen via LiveTiming: http://livetiming.se/?cid=5504

Vi kommer även att sända tävlingen live på vår evenemangsida för tävlingen: https://www.facebook.com/events/2838989176328667/

Vi vill samtidigt påminna om att man fortfarande kan stödja klubben genom att köpa en digital kopp kaffe med dopp för endast 25:- (eller valfri högre summa). Kan vara trevligt hemma i kammaren när man följer tävlingen. 
Swisha till: 123 468 95 19 (meddelande kaffe med dopp)
Nyheter från vår verksamhet
Wadköpingsdoppet, 06/07 13:34 
Startsida Simning, 01/07 07-01 
Parasimning, 30/06 12:09 
Startsida Simhopp, 30/06 00:38 
Tekniksim, 23/06 16:33 
 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Våra arrangemang
Annonser
Övrigt