Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Konstsim

Primorje synchro cup, Kroatien
2015-07-08 15:47

Under fyra dagar så pågick Primjore synchro cup i Kroatien. Det var deltagare från 6 olika länder och flera klubbar som deltog. För flera av ösas tjejer var det internationell debut, och alla såg fram emot tävlingen.

På fredagen började tävlingen med soloförsök och där hade vi två tävlande Anna Frännfors och Paula Pasztor, båda tjejerna hade ny skrivna program och detta var första gången som de tävlade med dem internationellt. Tjejerna genomförde programmen bra och placerade sig på en 13:e respektive 17:e plats.

Senare på eftermiddagen gick parförsöken av stapeln och även där hade vi två starter. Först ut var Agnes Gustavsson och Lova von Beckerath, de hade ett nytt program som de inte tävlat med tidigare. Sedan hade vi Tyra Johansson och Hanna Svensson, debut för båda internationellt. Båda paren hade lite småmissar men genomförde paren bra. Hanna och Tyra knep 15:e platsen bara någon 10 del före Lova och Agnes som hamnade på en 16:e plats.

På lördagen var det figurtävling och här avgjordes det om man skulle behålla sin placering eller om skulle lyckas ta sig till final som de 12 bästa gjorde. Efter sammanslagning av musiksimning och figurpoäng slutade Anna på en 15:e plats och Paula på en 17:e plats i solotävlingen. I partävlingen bytte paren placeringar så Lova och Agnes slutade på en 15:e plats och Hanna och Tyra på en 16:e plats.

På söndagen var det äntligen dags för det bästa och roligaste, lagfinalen. Där fick de äntligen kämpa tillsammans, i laget simmade: Anna, Agnes, Hanna Lova, Paula och Tyra. Så bra som tjejerna simmade första halvan av programmet har de aldrig gjort förut, i andra halvan så började tröttheten komma och med den synkmissar och slarvfel. Laget slutade på en fin 9 placering.

Tävlingen gick av stapeln i en av Kroatiens finaste badarenor och nästa år kommer bland annat Europeiska junior mästerskapen att vara där.

Mer bilder från tävlingen finner ni i konstsimmet bildgalleri.