Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Simskola

Viktigt för föräldrar

Vad är simkunnighet?

Simkunnig är den som kan falla i vattnet, få huvudet under, komma upp och simma 200 meter i en följd varav 50 meter i ryggläge. Simkunnig blir man först efter 3-4 år i simskolan men hur lång tid det tar beror naturligtvis på hur tidigt man börjar och hur vattenvan man är.


Vad är vattenvana?

Att vara vattenvan innebär att man är bekväm i vattnet. Huvudet kan doppas utan problem och man kan hantera sin kropp i vattnet. Vattenvana innebär även att man kan simma med ansiktet i vattnet utan problem samt simma självständigt på grunt vatten. Vilket simsätt spelar ingen roll. För att bli simkunnig måste man alltså först bli vattenvan och trygg i vattnet. Därför är vattenvanan en röd tråd genom hela ÖSA:s simskola.

 

Viktigt för föräldrar

Alla barn lär sig olika fort. Därför är det viktigt att försöka se de små framstegen och låta barnet lära sig i sin egen takt.

 

Ibland kan det kännas som att det tar lång tid att lära sig att simma. Ju mer Du som förälder åker och badar och tränar simning med ditt barn, desto fortare kommer barnet att bli vattenvan och lära sig att simma. Det är samma sak med simning som med allt annat, ju oftare man övar, desto fortare lär man sig.

 

Prata med er ledare så kan ni få tips på vad ni kan träna på om ni åker och badar.

 

 

Bada mycket och ha roligt i vattnet tillsammans med era barn.

 


 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners