Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Simskola

Våra grupper Intensivsimskola

  • Baddaren

Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år
I Baddaren övar vi vattenvana och trygghet genom olika lekar på grunt vatten. Vi övar på att flyta, doppa, hoppa, glida för att hitta balansen i vattnet. Vi övar olika bensparkar med och utan platta.
Mål:
God vattenvana. Kunna doppa huvudet, bubbla samt glida med ansiktet i vattnet med eller utan platta.


  • Sköldpaddan
Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år samt vara vattenvan, kan doppa huvudet och flyta på mage/rygg.
I Sköldpaddan fortsätter vi öva vattenvana genom att flyta, rotera, hoppa och glida. Vi träna horisontellt läge på mage och rygg med och utan flythjälpmedel. Vi övar grundläggande ben- och armtag i crawl, ryggcrawl och bröstsim
Mål: 
Flyta på rygg i 5sek med efterföljande rotation till magläge 5sek. Behärska grundläggande teknik för ben- och armtag i crawl, ryggcrawl och bröstsim.


  • Pingvinen
Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år samt kunna flyta på rygg md efterföljande rotation till mage och behärskar grunderna i simsätten crawl, ryggsim och bröstsim.
Delfinkickar introduceras. Övningar för att öka barnets trygghet på djupt vatten. Korta simsträckor både i rygg- och magläge för att öka självförtroendet.
Mål:
10 m simning i mag- resp. ryggläge på djupt vatten. Flyta 10 sek. samt hoppa från kanten på djupt vatten.


  • Fisken
Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år samt kunna simma 10 meter i mag- och ryggläge på djupt vatten samt klarar tekniken i crawl, ryggsim och bröstsim.
Övningar för att öka tekniken och tryggheten i alla 4 simsätt. Fortsatt utveckling av att kunna flyta och dyka på djupt vatten.
Mål:
25m crawl, 25m bröstsim, 25m ryggsim, 50m valfritt simsätt samt dyk från kanten.

 

  • Hajen
Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år samt kan simma 25m crawl, ryggsim och bröstsim, 50m valfritt simsätt samt dyka från kanten.

I Hajen tränas distans med hjälp av delmål, 100, 150 och slutligen 200 meter simning. Fortsatt utveckling av alla 4 simsätt. Övningar som innehåller hopp, dyk och livräddning. När barnen har klarat Hajen-nivån definieras de som simkunniga. 

Mål: 200 meter simning varav 50 meter i ryggläge. 100 meter medley. Hopp eller dyk från 1 meter, simma 12,5 m i magläge, gör en rotation och simma de resterande 12,5 m i ryggläge samt flyta med kläder.

För Hajen-grupperna är det klädsim sista dagen. Ta då med långärmad tröja och långbyxor i mjukt material (ex. underställ/pyjamas).

 
Bli Medlem i Örebro Simallians
Medlemsappen
Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ Konstsimmet på Instagram
Webbshop
Sponsorer & samarbetspartners