Boka in er till vårens simskola
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örebro Simallians
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Simskola

Våra grupper Intensivsimskola

  • Baddaren

Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år
I Baddaren övar vi vattenvana och trygghet genom olika lekar på grunt vatten. Vi övar på att flyta, doppa, hoppa, glida för att hitta balansen i vattnet. Vi övar olika bensparkar med och utan platta.
Mål:
God vattenvana. Kunna doppa huvudet, bubbla samt glida med ansiktet i vattnet med eller utan platta.


  • Sköldpaddan
Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år samt vara vattenvan, kan doppa huvudet och flyta på mage/rygg.
I Sköldpaddan fortsätter vi öva vattenvana genom att flyta, rotera, hoppa och glida. Vi träna horisontellt läge på mage och rygg med och utan flythjälpmedel. Vi övar grundläggande ben- och armtag i crawl, ryggcrawl och bröstsim
Mål: 
Flyta på rygg i 5sek med efterföljande rotation till magläge 5sek. Behärska grundläggande teknik för ben- och armtag i crawl, ryggcrawl och bröstsim.


  • Pingvinen
Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år samt kunna flyta på rygg md efterföljande rotation till mage och behärskar grunderna i simsätten crawl, ryggsim och bröstsim.
Delfinkickar introduceras. Övningar för att öka barnets trygghet på djupt vatten. Korta simsträckor både i rygg- och magläge för att öka självförtroendet.
Mål:
10 m simning i mag- resp. ryggläge på djupt vatten. Flyta 10 sek. samt hoppa från kanten på djupt vatten.


  • Fisken
Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år samt kunna simma 10 meter i mag- och ryggläge på djupt vatten samt klarar tekniken i crawl, ryggsim och bröstsim.
Övningar för att öka tekniken och tryggheten i alla 4 simsätt. Fortsatt utveckling av att kunna flyta och dyka på djupt vatten.
Mål:
25m crawl, 25m bröstsim, 25m ryggsim, 50m valfritt simsätt samt dyk från kanten.

 

  • Hajen
Förkunskaper: Simmaren ska ha fyllt 4 år samt kan simma 25m crawl, ryggsim och bröstsim, 50m valfritt simsätt samt dyka från kanten.

I Hajen tränas distans med hjälp av delmål, 100, 150 och slutligen 200 meter simning. Fortsatt utveckling av alla 4 simsätt. Övningar som innehåller hopp, dyk och livräddning. När barnen har klarat Hajen-nivån definieras de som simkunniga. 

Mål: 200 meter simning varav 50 meter i ryggläge. 100 meter medley. Hopp eller dyk från 1 meter, simma 12,5 m i magläge, gör en rotation och simma de resterande 12,5 m i ryggläge samt flyta med kläder.

För Hajen-grupperna är det klädsim sista dagen. Ta då med långärmad tröja och långbyxor i mjukt material (ex. underställ/pyjamas).

 
Gilla oss på Facebook
Örebro Simallians på Instagram
Ösa Konstsim på Instagram
Stöd ÖSA
Våra arrangemang