Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Konstsim

Medaljregn över konstsimmarna på USM -18
2018-06-04 09:01
Under helgen den 19-20 maj gick Ungdoms SM av stapeln i Eriksdalsbadet, Stockholm. Det blev 8:a medaljer på detta mästerskap varav 4 stycken var guld. Tävlingen var även en öppen tävling och åtta deltagande länder förutom Sverige deltog. I den öppna tävlingen kammade vi hem 3 medaljer, 1 silver och 2 brons. Sammanlagt för hela tävlingen blev det 4 guld, 2 silver och 5 brons.

Lördagen började med figursimningar. I C-klassen hade vi fyra debuterande simmare och alla gjorde bra ifrån sig. Kristina blev bäste ösa-simmare på en 20e plats. I b-klassen hade vi 8 aktiva och där kom Danai som bäst på en 8e plats. I A-klassen blev Marfa 2:a tätt följt av sina fem lagkamrater.

Efter figurerna var det dags för kombinationslag. Vi var riktigt taggade och tjejerna simmade sitt nya rockprogram med bravur. Poängen visade att vi tog hem guldet med hela 4,5 poäng ner till tvåan!! Poängen räckte även till en fin 3:e plats i den öppna tävlingen.

Med denna grymma start fortsatte tävlingen att flyta på med prestation efter prestation. Näst ut var Margarita och Lowa samt reserven Anny i C-par. De genomförde en strålande simning och slutade på en 5:e plats. Våra B-par gjorde även de bra ifrån sig. Ebba & Ida kom på en 3:e plats, Danai & Filippa kom på en 4:e plats och Amanda & Klara kom på en 7:e plats. I A-par kunde det inte ha gått bättre. Anna och Marfa tog guldet tätt följt av Agnes och Tyra som kammade hem silvret.

Då var det dags för söndagen att dra igång och detta med solon. Anny genomför sitt program starkt och säkert och hamnar på en fin 6:e plats i C-solo. Danai simmar hem en bronspeng och Amanda kommer på en 7:ee plats i B-solo. Vi får hem ännu en bronsmedalj genom Agnes fina simning i A-solo.

Tävlingen avslutas med lag och först ut är C-laget. De gör ett bra program och ska vara mycket stolta då det är första gången de deltar på ett mästerskap. De kommer på en 4:e plats. Vårt B-lag genomför en fin simning och tar där med hem vårt 3:e guld. De tar även hem ett silver i den öppna tävlingen. Även vårt A-lag tar hem ett guld i Ungdoms SM och ett brons i den öppna tävlingen.

Vi hade en riktigt rolig helg och vi kan konstatera att vi har samlat ihop riktigt många SM-poäng till klubben.

I kombinationen simmade: Anna Frännfors, Marfa Chragina, Tyra Johansson, Agnes Gustavsson, Helena Kuksa, Ebba Nilsson, Ida Nilsson, Embla von Beckerath, Danai Syriopoulou, Filippa Speychal och reserven Hanna Svensson.

I C-laget simmade: Anny Wilhelmsson, Kristina Klyueva, Margarita Kiseleva och Lowa Gunnarsson.

I B-laget simmade: Danai Syriopoulou, Filippa Speychal, Klara Pettersson, Amanda Adolfsson, Tindra Gustavsson, Embla von Beckerath, Ida Nilsson och Ebba Nilsson.

I A-laget simmade: Agnes Gustavsson, Tyra Johansson, Helena Kuksa, Hanna Svensson och Marfa Chragina.

Med som tränare under helgen var: Malin Gerdin, Sara Skoogh och Malektha Bahho.

Deltagande länder: Sverige, Finland, Vitryssland, Holland, Tyskland, Österrike, Norge, Danmark och Litauen.