Boka plats till simskola eller till annan simidrott? - Klicka här!
Konstsim

Medaljregn till Ösa på USM
2015-11-18 10:54

Det har varit en händelserik och rolig helg och våra grymma konstsimmare presterade på topp.

Vi tog hem hela 8 medaljer, 5 stycken på ungdoms SM och 3 stycken i den öppna tävlingen. Vi fick även många fler fina placeringar. Alla våra 15 kvalade aktiva fick vid fler tillfällen stå på podiet.

Lördagen startade med figursimning där bland annat Anna Frännfors och Paula Pasztor placerade sig på en andra respektive 3 plats i B-figurer. I C-klassen kom första ösa-simmaren, Ida Nilsson, på en fin 4:e placering.

Ösas kombinationslag var först ut av alla tävlande och visade verkligen vart skåpet skulle stå med det nya programmet som har temat grottmänniskor. Tjejerna simmade riktigt bra och tog hem en fin silver medalj med så lite som 0.3 poäng från guldet. Simmarna var: Anna Frännfors, Paula, Pasztor, Agnes Gustavsson, Tyra Johansson, Hanna Svensson, Lova von Beckerath, Embla von Beckerath, Ida Nilsson och Ebba Nilsson.

Efter kombinationen var det dags för C-par. Våra yngsta tjejer Danai Syriopoulou och Filippa Speychal simmade sitt par för första gången på ett mästerskap. De var duktiga och charmade både domare och publik. De fick in din 7:e plats. Ebba och Ida Nilsson som också tävlade i C-par genomförde sin bästa och mest synkade parsimning någonsin. De slutade på en hedrande 2:a plats. I den öppna tävlingen knep tjejerna en bronspeng.  Sista grenen för lördagen som vi hade deltagare i var B-solo, där hade vi två deltagare. Anna Frännfors och Agnes Gustavsson, båda genomförde riktigt bra solon och Anna fick med sig en silvermedalj hem och Agnes hamnade på en fin 4:e plats.

Söndagen startade med att Embla von Beckerath simmade ett fint C-solo och fick hem 3:e bästa musikpoängen. Med figurpoängen hamnade Embla på en fin 5:e placering. Hanna Svensson och Tyra Johansson var först ut av Ösas B-par. De har aldrig simmat så bra tidigare och slutade som nummer 5. Lova von Beckerath och Agnes Gustavsson startade med en jättebra simning och efter ett litet misstag var de snabbt på banan igen. De placerade sig på en 4:e plats bara några 10-delar från pallen.

C-laget som bestod av: Tindra Gustavsson, Alma Karstheden, Amanda Adolfsson, Danai Syrioplolou, Filippa Speychal, Ebba Nilsson, Ida Nilsson och Embla von Beckerath genomförde en fin lagsimning och fick hem en fin 2:a placering. De kom även 3:a i den öppna tävlingen.

Vi avslutade på topp med Ösas B-lag. För första gången under hela den öppna tävlingen fick vi höra den svenska nationalsången och det var på grund av att vårt B-lag tog hem guldmedaljen både i ungdoms SM och den öppna tävlingen. Simmarna i B-laget var: Helena Kuksa, Anna Frännfors, Lova von Beckerath, Tyra Johansson, Paula Pasztor och Hanna Svensson. Agnes Gustavsson var reserv till laget.

Både aktiva och tränare har haft en rolig helg tillsammans och är mycket nöjda över de fina presentationerna.

Inom kort kommer det komma ut bilder i konstsimmets bildgalleri.